Spenótos-túrós rakott tészta

 

Imádok őrült ízkombinációkat kipróbálni, ezen a hétvégén ennek a hobbimnak hódoltam a konyhában. A mélyhűtőben találkoztam egy doboz spenóttal, döntést kellett hoznom róla, hogy mi légyen most már ővele. Némi töprengés után eszembe jutott egy sok évvel ezelőtti recept, amelyről emlékeztem, hogy milyen jól sikerült, ezért viharsebesen úgy döntöttem, hogy eljött az ideje az újrázásnak. A spenót-túró eléggé vad párosítás, elsősorban a hozzám hasonló kísérletező alkatoknak ajánlom ezt az ételt, amely a ronda, de finom kategóriában biztosan dobogós helyezést érne el. Vigyázat, gyorsan fogy!

Hozzávalók:

- 50 dkg tészta (nálam durum fusili)

- 45 dkg mirelit spenót

- só, bors

- olaj

- 2 gerezd fokhagyma

- 50 dkg túró

- 2 dl tejföl

- 30 dkg sajt

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós vízben félpuhára főzzük és leszűrjük.

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, beletesszük az apróra vágott fokhagymát és a spenótot, néhány percig együtt pároljuk, majd kihűtjük.

Közben, hogy ne unatkozzunk, lereszeljük a sajtot.

A kihűlt spenóthoz hozzákeverjük a túrót és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk (ne sajnáljuk!).

Egy jénait kivajazunk, belehalmozzuk a leszűrt tésztát, a tetejére rásimítjuk a spenótos keveréket. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. fél óra alatt készre sütjük.

Kell egy kis bátorság az első falathoz, mivel ez a túrós tészta egyáltalán nem édes, és hát nem néz ki túl bizalomgerjesztően a végeredmény, viszont nagyon gazdag az ízvilága, azonnali függőséget okoz!

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs