Cukormentes reszelt almás süti
Új időszámítás kezdődött a sütis életemben, áttértem a cukormentes finomságokra. Nem önként tettem, azok a fránya plusz kilók késztettek erre. Igyekszem kihívásként tekinteni rá, hiszen alapvetően semmi sem változik, a finomságok maradnak, pusztán csak cukor helyett eritritet fogok használni. Azért az első alkalom előtt voltak félelmeim, de hamar kiderült, hogy teljesen feleslegesen, a végeredmény nagyon finom lett, úgyhogy a továbbiakban újult erővel fogom belevetni magam a cukormentes édességek világába. Recept innen.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 45 dkg finomliszt
- 3 dkg kakaópor
- 1 csipet só
- fél csomag sütőpor
- 25 dkg vaj
- 1 db tojás
- 15 dkg eritrit
- 2 ek tej
Almás töltelékhez:
- 1 kg alma
- 6 dkg eritrit
- 2 ek búzadara
- egy kupak citromlé
Elkészítés:
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a sót és a sütőport, majd belerakjuk a langyos vajat, a tojást, az eritritet és a tejet. Ruhaujj felgyűr, tésztát összegyúr. Fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük legalább 30 percre.
Az almás töltelékhez lereszeljük az almát, összekeverjük az eritrittel, a búzadarával, valamint a citromlével.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A kakaós tészta felét nagy lyukú reszelőn a tepsibe reszeljük, erre simítjuk az almás tölteléket (ha nagyon sok levet eresztene, előtte kicsit kinyomkodjuk), majd ráreszeljük a tészta másik felét és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. fél óra alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük, szeleteljük, habzsoljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése