Cukormentes reszelt almás süti

 

Új időszámítás kezdődött a sütis életemben, áttértem a cukormentes finomságokra. Nem önként tettem, azok a fránya plusz kilók késztettek erre. Igyekszem kihívásként tekinteni rá, hiszen alapvetően semmi sem változik, a finomságok maradnak, pusztán csak cukor helyett eritritet fogok használni. Azért az első alkalom előtt voltak félelmeim, de hamar kiderült, hogy teljesen feleslegesen, a végeredmény nagyon finom lett, úgyhogy a továbbiakban újult erővel fogom belevetni magam a cukormentes édességek világába. Recept innen.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 45 dkg finomliszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 csipet só
  • fél csomag sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 15 dkg eritrit
  • 2 ek tej

Almás töltelékhez:

  •  1 kg alma
  • 6 dkg eritrit
  • 2 ek búzadara
  • egy kupak citromlé

Elkészítés:

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a sót és a sütőport, majd belerakjuk a langyos vajat, a tojást, az eritritet és a tejet. Ruhaujj felgyűr, tésztát összegyúr. Fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük legalább 30 percre.

Az almás töltelékhez lereszeljük az almát, összekeverjük az eritrittel, a búzadarával, valamint a citromlével.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A kakaós tészta felét nagy lyukú reszelőn a tepsibe reszeljük, erre simítjuk az almás tölteléket (ha nagyon sok levet eresztene, előtte kicsit kinyomkodjuk), majd ráreszeljük a tészta másik felét és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. fél óra alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük, szeleteljük, habzsoljuk.

Jó étvágyat!

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta