Zöldséges tepsis burgonya
A mai ebéd a hűtő és spájztakarítás gondolatkörében fogant. Adott volt burgonya, sajt és mirelit zöldségkeverék. Ezt sikerült kihoznom belőle. Semmi extra, mégsem mindennapos vasárnapi ebéd született a hétköznapi hozzávalókból.
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 1 kg mirelit mexikói zöldségkeverék (akármilyen zöldség megteszi)
- 1 ek olaj ( a tepsi kikenéséhez)
- 1 tk oreganó
- 1 tk kakukkfű
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A burgonyát héjastól, enyhén sós vízben megfőzzük, kihűtjük.
A zöldségekhez hozzáadjuk az oreganót és a kakukkfüvet, és kevés vízzel, alacsony lángon roppanósra pároljuk.
Egy nagyobb tepsit kiolajozunk. A burgonyát meghámozzuk, a felét belekarikázzuk a tepsibe, mehet rá a zöldség fele, újabb burgonyaréteg, a tetejére pedig a zöldség másik fele. Már csak annyi a dolgunk, hogy megszórjuk reszelt sajttal az egészet, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Egyszerű, gyors és nagyon finom!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése