Zöldséges tepsis burgonya


A mai ebéd a hűtő és spájztakarítás gondolatkörében fogant. Adott volt burgonya, sajt és mirelit zöldségkeverék.  Ezt sikerült kihoznom belőle. Semmi extra, mégsem mindennapos vasárnapi ebéd született a hétköznapi hozzávalókból.

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 1 kg mirelit mexikói zöldségkeverék (akármilyen zöldség megteszi)
  • 1 ek olaj ( a tepsi kikenéséhez)
  • 1 tk oreganó
  • 1 tk kakukkfű
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A burgonyát héjastól, enyhén sós vízben megfőzzük, kihűtjük.

A zöldségekhez hozzáadjuk az oreganót és a kakukkfüvet, és kevés vízzel, alacsony lángon roppanósra pároljuk.

Egy nagyobb tepsit kiolajozunk. A burgonyát meghámozzuk, a felét belekarikázzuk a tepsibe, mehet rá a zöldség fele, újabb burgonyaréteg, a tetejére pedig a zöldség másik fele. Már csak annyi a dolgunk, hogy megszórjuk reszelt sajttal az egészet, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Egyszerű, gyors és nagyon finom!

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta