Kávés brownie

 

Két nagy gyengém van: a csokoládé és a kávé. Külön-külön is minden formációban imádom kipróbálni őket, de a legjobb az, ha mindkettő szerepel a receptben. Régen vágytam már erre a kombinációra, amelynek a legegyszerűbb formája a brownie, amelyből sokfélét kipróbáltam már, azonban érdekes módon a kávés változat eddig kimaradt. Ezúttal pótoltam a lemaradást egy pár perc alatt összedobható verzióval, amelyet kár lett volna kihagyni az életemből, mert nagyon finom. Biztosan nem lesz hosszú életű. Recept innen.

Hozzávalók:

  • 30 dkg étcsoki
  • 20 dkg barna nádcukor
  • 20 dkg vaj
  • 5 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 3 dkg holland kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 ek instant kávé

Elkészítés:

Egy nagyobb tálba tesszük a felkockázott étcsokit, a cukrot és a vajat, majd vízgőz fölött összeolvasztjuk. Mikor homogén, levesszük a tűzről és egyenként belekeverjük a tojásokat. Ezután mehet hozzá a liszt, a holland kakaópor, a sütőpor és az instant kávé is. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és már toljuk is be a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük, szeleteljük, habzsoljuk.


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs