Mandulás-kávés kekszszelet
A hosszú hétvégére teljes pihenést tervezek, ami azzal jár, hogy a sütikészítést sem gondoltam túlzásba vinni. Mert ugye ebben a szomorú időben kell valami lélekvidámító finomság, lehetőleg olyan, amiben van csoki, és az én nagy kedvencem, kávé is. Ugyanakkor ezúttal nem kívántam semmilyen extra habos-babos desszertet készíteni, úgy döntöttem, jó lesz nekem egy néhány perc alatt összedobható nasi is, ami azért legyen egy picit különleges is. Mindegyik kívánalomnak megfelelt az a recept, amelyre a Nők Lapja Konyhában bukkantam rá, egyszerű, gyors, és nagyon finom süti készült nálam, igyekszem beosztani, hogy kitartson hétfőig (nem sok esély van rá, de azért megpróbálom).
Hozzávalók:
Tésztához:
- 80 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 5 dkg darált mandula
- 1,5 dl tej
- 1 teáskanál őrölt kávé
- 1,5 dl presszókávé
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg étcsoki
Elkészítés:
Egy nagy tálba tesszük a kekszet, a porcukrot és a puha vajat. Ruhaujj felgyűr, tésztát összedolgoz. Két részre osztjuk, az egyik feléhez hozzákeverjük a darált mandulát, és a tejjel addig puhítjuk, amíg jól formázható masszát kapunk.
A másik feléhez hozzákeverjük az őrölt kávét, és a presszókávéval addig puhítjuk, amíg jól formázható masszát kapunk. Egy közepes tepsit kibélelünk folpackkal, majd belenyomkodjuk először a kávés, majd a mandulás masszát. Hűtőbe tesszük két órára dermedni.
Már csak annyi a dolgunk, hogy egy kisebb lábasban felforrósítsuk a tejszínt, beletördeljük a csokoládét, és jól elkeverjük vele. A csokimázat egyenletesen eloszlatjuk a süti tetején, majd hűtőbe tesszük dermedni. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, habzsoljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése