Cukormentes epres piskóta


 

Hétfőn államvizsga. Para a köbön, tanuláshegyek, de attól még kell valami nasi. Az idő hiánya miatt csakis valamilyen egyszerű finomság jöhetett szóba, eszembe jutott, hogy régen sütöttem piskótát, és mivel még volt egy fél zacskó mirelit eper a hűtőben, adott volt az ötlet, hogy epres piskóta készüljön. A felszaladott kilókra való tekintettel cukormentes verzióban került megvalósításra ez a desszert, ami egyszerű, gyors és isteni finom. Recept innen.

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 12 dkg eritrit
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 12 szem (mirelit) eper

 Elkészítés:

Rém egyszerű, mindent összekeverünk mindennel és már mehet is a sütőbe a finomság. Részletesebben: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük a cukor felével, a sárgáját pedig kihabosítjuk a cukor másik felével. Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval. A tojássárgájás részhez keverjük a lisztes elegyet, majd fellazítjuk a tésztát a fehérjehabbal. 

Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen belesimítjuk a tésztát. Megszórjuk az átmosott, kicsumázott, negyedekbe vágott eperrel, és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Mikor kihűlt, porcukorral megszórjuk, szeleteljük, habzsoljuk. Vigyázat, gyorsan fogy!

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs