Paprikás burgonya tejföllel

 

Maradt a spájzban egy szép adag burgonya, amivel kezdeni kellett valamit. Nem kellett sokat gondolkodom azon, hogy mi legyen vele, mert már korábban első pillantásra beleszerettem a Vidék íze újságban talált fotóba, amely ezt az étket ábrázolta. Nagyon régen ettem paprikás krumplit, kíváncsi voltam, hogy milyen lehet virsli nélkül, lecsókolbásszal és tejföllel, ezért belevágtam az elkészítésébe. Kicsit macerás, de hamar megvan, és nagyon finom ebéd lett belőle.

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 35 dkg lecsókolbász
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 3 evőkanál zsír
  • ízlés szerinti tejföl a tálaláshoz
  • bors

Elkészítés:

Meghámozzuk a burgonyát, kockákra vágjuk. A hagymát finomra vágjuk, és már készen is vagyunk az előkészületekkel. Egy lábasban a három evőkanál zsíron átlátszóra dinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és még 2-3 percig pároljuk együtt. Levesszük a tűzhelyről, elkeverjük benne az evőkanálnyi őrölt pirospaprikát. Öntünk rá kevés vizet, visszatesszük a tűzhelyre.

Hozzátesszük a felkockázott burgonyát, és annyi vízzel öntjük fel, amennyi épp ellepi. Ízesítjük őrölt köménnyel, sóval, borssal, és addig főzzük, míg a krumpli félig meg nem puhult. Ekkor adjuk hozzá a felkarikázott lecsókolbászt, és együtt jó sűrűre főzzük. És ennyi, készen vagyunk, kihűtjük, sok tejföllel tálaljuk, mindenki a saját tányérjában összekeveri vele. Vigyázat, gyorsan fogy!

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs