Császárszalonnás, kéthagymás, tejfölös csusza
Időtlen idők óta nem ettem császárszalonnát (diéta meg minden), amikor azonban megláttam a Nők Lapja Konyha Pasta különszámában ezt a receptet, azonnal tudtam, hogy el fogom készíteni. Mert ez egy egyszerű, mégis különleges tésztaétel, van benne minden, ami szem-szájnak ingere, igazi ízkavalkád, egyszer muszáj kipróbálni. Kicsit macerás, de rászántam a vasárnap délelőttöt, és nem csalódtam, valóban finom ebéd készült nálam.
Hozzávalók:
- 50 dkg csuszatészta
- 40 dkg tejföl
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 fej lilahagyma
- 2 fej vöröshagyma
- olaj
- 40 dkg császárszalonna
Elkészítés:
A csuszatésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A tejfölt összekeverjük a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával. A tisztított hagymákat félkarikára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk.
A szalonnából 2 ujjnyi széles csíkokat vágunk, kevés olajon megpirítjuk a szeletek mindkét oldalát, kiszedjük, félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban átforgatjuk a főtt tésztát, a tejföllel összekeverjük. Rászórjuk a szalonnát, végül a sült hagymát is. Nem diétás, de nagyon finom ebéd.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése