Szilvás kevert süti
Nagyon szeretem a szilvát, szezonban mindig készítek valamilyen sütit ebből a gyümölcsből. Most egy kicsit kifutottam az időből, már csak egy különleges szilvát (fekete szilva) találtam a Sparban, de nem baj, ebből is nagyon finom desszert készült. A receptet a Nők Lapja Konyhában láttam meg, és szerettem bele első pillantásra. Nem bonyolult, mégis különleges sütemény, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor + a díszítéshez
- 3 db tojás
- 10 dkg natúr joghurt
- fél tasak sütőpor
- fél citrom reszelt héja (nálam fél kupak citromlé)
- 20 dkg liszt
- 1 kg szilva
Elkészítés:
A tésztához a puha vajat habosra keverjük a porcukorral, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, a joghurtot, végül beleforgatjuk a sütőporral és citromhéjjal (citromlével) elkevert lisztet. Simára keverjük.
A masszát egyenletesen elkenjük sütőpapírral bélelt, kb. 30 cm átmérőjű piteformában, a tetejét kirakjuk a magozott, vastag cikkekre vágott szilvával. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük, szeleteljük, megszórjuk porcukorral, habzsoljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése