Tarka bácsi


 

Minden családnak megvan a kedvenc sütijei. Apukám párjánál a tarka bácsi tölti be ezt a szerepet (azért bácsi, mert Bács településen - ez Győr mellett található - készült), amelyet az elmúlt időszakban többször is megsütött, mindig óriási sikerrel, ezért kedvet kaptam hozzá, hogy én is elkészítsem. Nem túl bonyolult desszert, de oda kell figyelni a sorrendre, nem mindegy, mit mi után csinálunk, különben nem lesz olyan az állaga, mint kellene. Érdemes rászánni az időt, mert nagyon finom. 

Hozzávalók:

Minden mennyiséget a kefires pohárral mérünk ki, én most nagy doboz kefírt használtam.

  • 4 db tojás
  • 1,5 pohár cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 pohár kefír
  • 2 pohár liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 pohár étolaj
  • 1 púpos evőkanál kakaópor
  • dió a tetejére

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük (ez egy jó hosszú folyamat, mert sok a cukor, kitartás, menni fog), majd mehet hozzá a vaníliás cukor, a kefír és az étolaj. Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és több részletben beleszitáljuk a masszába, fakanállal jól elkeverjük.  A tojásfehérjét habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a tésztába.

A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Egy közepes tepsit kiolajozunk és kilisztezünk. Egy nagy kanállal felváltva belekanalazzuk a kétféle tésztát a tepsibe. A tetejét megszórjuk vágott dióval, és már toljuk is befelé a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük, szeleteljük, habzsoljuk. Vigyázat, gyorsan fogy!


 Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs