Diós-csokis rétes
Csokoholista lévén imádok minden sütit, amiben csoki van, ezért amikor a Vidék ízében megláttam, hogy a rétesbe is lehet csokit tölteni, már tudtam, hogy ezt nekem ki kell próbálnom. A nagy karácsonyi traktában retro sütemények hada várta a családot, ezért ideje volt megsütni egy teljesen új finomságot, amire eddig még nem volt példa. Kicsit macerás elkészíteni, de érdemes nekiállni, mert nagyon finom!
Hozzávalók:
- 6 db réteslap
- 15 dkg étcsoki
- 15 dkg tejcsoki
- 5 dkg vaj
- 25 dkg dió
- pár evőkanál olvasztott vaj
- tetejére porcukor
Elkészítés:
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, rászórjuk a diót, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 3-5 perc alatt megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd apróra vágjuk.
A kétféle csokit összevágjuk és gőz felett összeolvasztjuk a vajjal. Hozzákeverjük a pirított diót, és szobahőmérsékleten tartjuk, míg fel nem használjuk.
Kiterítünk egy réteslapot, megkenjük olvasztott vajjal, megint ráteszünk egy lapot, azt is megkenjük vajjal, ezt még egyszer megismételjük. A töltelék felét a szélére halmozzuk, egy csíkban. Felcsavarjuk. Ugyanezt megismételjük a maradék réteslappal és töltelékkel. Sütőpapíros tepsire tesszük a tekercseket, lekenjük olvasztott vajjal, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral. Vigyázat, gyorsan fogy!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése