Diós-csokis rétes

 

Csokoholista lévén imádok minden sütit, amiben csoki van, ezért amikor a Vidék ízében megláttam, hogy a rétesbe is lehet csokit tölteni, már tudtam, hogy ezt nekem ki kell próbálnom. A nagy karácsonyi traktában retro sütemények hada várta a családot, ezért ideje volt megsütni egy teljesen új finomságot, amire eddig még nem volt példa. Kicsit macerás elkészíteni, de érdemes nekiállni, mert nagyon finom!

 Hozzávalók:

  • 6 db réteslap
  • 15 dkg étcsoki
  • 15 dkg tejcsoki
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg dió
  • pár evőkanál olvasztott vaj
  • tetejére porcukor

Elkészítés:

Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, rászórjuk a diót, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 3-5 perc alatt megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd apróra vágjuk.

A kétféle csokit összevágjuk és gőz felett összeolvasztjuk a vajjal. Hozzákeverjük a pirított diót, és szobahőmérsékleten tartjuk, míg fel nem használjuk.

Kiterítünk egy réteslapot, megkenjük olvasztott vajjal, megint ráteszünk egy lapot, azt is megkenjük vajjal, ezt még egyszer megismételjük. A töltelék felét a szélére halmozzuk, egy csíkban. Felcsavarjuk. Ugyanezt megismételjük a maradék réteslappal és töltelékkel. Sütőpapíros tepsire tesszük a tekercseket, lekenjük olvasztott vajjal, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral. Vigyázat, gyorsan fogy!


 Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs