Forralt bor


 

Nincs karácsonyi sütés-főzés forralt bor nélkül. Mivel nálunk ma kezdődtek az előkészületek, ezért nem volt kérdés, hogy elkészül ez a finomság, csak hogy jobb legyen a hangulat a napi munkavégzéshez. Gyorsan megvan, és jobb a házi, mint a vásárokban kapható.

 Hozzávalók:

  • 7,5 dl bor
  • 4 dl víz
  • 10 db szegfűszeg
  • 1 egész fahéj
  • 4 ek cukor

Elkészítés:

Roppant mód bonyolult. Minden hozzávalót beleteszünk egy nagy lábosba, feltesszük a tűzre, felforraljuk, majd még néhány percig főzzük. És ennyi, készen is vagyunk, lehet előkeresni a poharakat, és belemérni a nedűt.

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta