Pálinkás paradicsomos tészta
Masszív antialkoholista vagyok, de amikor megláttam ezt a receptet Mautner Zsófi legújabb szakácskönyvében, azonnal tudtam, hogy el fogom készíteni. Tényleg nem iszom pálinkát, de arra nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen ízt ad a paradicsomos tésztának. Nos, jelentem, semmi különöset, csak elmélyíti az aromákat, az igazán domináns íz a csili csípőssége. Könnyen elkészíthető finomság, amelyet egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 1 vöröshagyma, finomra aprítva
- 0,5 dl pálinka
- 4 dl paradicsomszósz
- só, bors
- 1 teáskanál csípős paprikakrém vagy csilipehely
- 1 dl főzőtejszín
- 50 dkg szarvacska tészta
Elkészítés:
A vajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd enyhén karamellizáljuk.
A pálinkát ráöntjük a karamellizált hagymára, és nagyon erős lángon elforraljuk (a pálinka aromáit, ízét akarjuk, nem az alkoholtartalmát!).
Hozzáadjuk a paradicsomszószt, a csípős paprikakrémet (csilipelyhet), sóval és borssal ízesítjük. Végül beleöntjük a tejszínt és még néhány percig főzzük, amíg kissé besűrűsödik.
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd összekeverjük a mártással. Azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése