Puha gyümölcskenyér

 

Már nagyon régen vágytam egy jó kis gyümölcskenyérre, de valahogy mindig elmaradt. Pedig a receptet már régen kinéztem magamnak a Street Kitchenen, azonnal beleszerettem az egyszerűségébe. Aztán ezen a hétvégén alakult úgy, hogy csak egy villámgyors sütire volt időm, ezért eljött az ideje ennek a finomságnak. Sajnos aszalt gyümölcsöt nem kaptam a Sparban, ezért kandírozott gyümölccsel készült, de ettől még nagyon jó lett, bár egy pöttyet megégett, de ennél nagyobb bajunk ne legyen, el fog fogyni rekordidőn belül.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 cs sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 tk rum
  • 2 db tojás
  • 0,2 dl étolaj
  • 30 dkg aszalt gyümölcs (nálam trópusi mix kandírozott gyümölcs)
  • 5 dkg étcsoki
  • porcukor a tetejére

Elkészítés:

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport. Egy másik tálban habosra keverjük a cukrot, tejfölt, a rumot, a tojásokat, valamint az olajat. A két tál tartalmát alaposan elkeverjük, hogy egy sima tésztát kapjunk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott aszalt (kandírozott) gyümölcsöket és az apróra vágott étcsokit, majd ismét átkeverjük.

A tésztát sütőpapírral bélelt gyümölcskenyérformába öntjük, és elsimítjuk a tetejét. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Hagyjuk legalább langyosra hűlni a formában, majd kivesszük belőle, és rácson teljesen kihűtjük. Tálaláskor megszórjuk a tetejét porcukorral, szeleteljük, habzsoljuk.


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs