Savanyúkáposzta leves szalonnával, kolbásszal, gerslivel
Ebben a hidegben egy tartalmas levesre vágytam. Mivel a hűtőben még találtam karácsonyról császárszalonnát és füstölt kolbászt, ezért eszembe jutott, hogy láttam a Nők Lapja Konyhában egy érdekes receptet, amit érdemes lenne kipróbálni. Még sohasem próbáltam savanyú káposztát levesbe tenni, ezért nagyon kíváncsi voltam, mi lesz a végeredmény, de nem kellett aggódnom, nagyon finom lett, igazi melengető leves, mély ízekkel és különleges zamattal.
Hozzávalók:
- 40 dkg császárszalonna
- 20 dkg füstölt kolbász
- olaj
- 50 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg árpagyöngy (gersli)
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- 4 db babérlevél
- só
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A császárszalonnát és a kolbászt feldaraboljuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett, átmosott káposztát és a gerslit.
Megszórjuk a pirospaprikával, a köménnyel, hozzáadjuk a babérlevelet, sózzuk, majd kb. 2 liter vízzel felöntjük.
Alacsony lángon 1 óra alatt készre főzzük. Tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése