Szilvalekváros kukoricamálé
Sikerült szert tennem jó minőségű szilvalekvárra, így végre megvalósíthattam azt a régi tervemet, hogy csináljak egy jó kis kukoricamálét, mert az ugye ezzel a kiegészítővel a legjobb. A receptet a Vidék ízében láttam meg hónapokkal ezelőtt, és első látásra beleszerettem, mert imádom a régi idők sütijeit, és a máléról már sokat hallottam, mindenképpen tudni akartam, hogy milyen. Nos, jelentem, nagyon finom és meglepően könnyű elkészíteni, csak az a baj vele, hogy nagyon fogy, nem éri meg a hétfőt szerintem ez a finomság, az biztos!
Hozzávalók:
- 20 dkg kukoricaliszt
- 2 evőkanál búzafinomliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 4,5 dl joghurt
- 1 dl tej
- 1 db tojás
- 2 evőkanál zsír
- szilvalekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
Egy nagy tálban villával felverjük az egész tojást. Hozzákeverjük a joghurtot és a tejet. A zsírt megolvasztjuk (épp csak langyosra).
Egy másik tálban összekeverjük a kukoricalisztet a búzaliszttel, a vaníliás cukorral, a szódabikarbónával és a sóval. Hozzádolgozzuk a joghurtos tojáshoz, végül belevegyítjük a zsírt is. Elektromos habverővel csomómentesre keverjük a masszát. Hagyjuk állni 15 percig, utána sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!). Ha langyosra hűlt, szeleteljük, megszórjuk porcukorral és szilvalekvárral tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése