Amerikai krémes
Valami habos-babos édességre vágytam, nem kellett sokat gondolkodnom rajta, hogy mi is legyen az, mert már korábban kinéztem egy jó kis krémest a Vidék ízében. A kivitelezés nem volt zökkenőmentes, mert a tojások szétválasztásánál az utolsó tojás sárgáját sikeresen beleejtettem a fehérjébe, ezáltal tökéletesen felverhetetlenné vált. Nem estem kétségbe, elővettem a mélyhűtőből a más célra tartogatott lefagyasztott fehérjét, gyorsan felmelegítettem, és már zakatolt is tovább a krémesgyártás. A végeredmény nagyon finom lett, érdemes rászánni az időt, macerás ugyan, de cserébe rendkívül krémes és jóízű.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 7 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 15 evőkanál víz
- 2 evőkanál étolaj
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csipet só
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 10 evőkanál cukor
- 7 tojásfehérje
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag habfixáló
- tortadara
Elkészítés:
A tésztához a tojássárgájákat habosra keverjük a vízzel, a cukorral és az étolajjal. Egy másik tálban összeforgatjuk a lisztet a kakaóval, a sütőporral és a sóval. Beleforgatjuk a tojásos masszába, összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, betoljuk a 180 fokos sütőbe, ahol 20 perc alatt megsütjük.
Közben a krémhez a tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk. A vaníliás pudingporból és a tejből sűrű krémet főzünk, és amikor még tűzforró, hozzávegyítjük a cukros tojáshabot. Kivesszük a sütőből a megsült kakaós piskótát, és rögtön rásimítjuk a még meleg vaníliás krémet. Még tíz percre visszatoljuk a sütőbe. Ha letelt az idő, kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínből és a porcukorból a habfixálóval habot verünk. Rákenjük a sütemény tetejére, megszórjuk tortadarával, kockára vágjuk, habzsoljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése