Amerikai krémes

 

Valami habos-babos édességre vágytam, nem kellett sokat gondolkodnom rajta, hogy mi is legyen az, mert már korábban kinéztem egy jó kis krémest a Vidék ízében. A kivitelezés nem volt zökkenőmentes, mert a tojások szétválasztásánál az utolsó tojás sárgáját sikeresen beleejtettem a fehérjébe, ezáltal tökéletesen felverhetetlenné vált. Nem estem kétségbe, elővettem a mélyhűtőből a más célra tartogatott lefagyasztott fehérjét, gyorsan felmelegítettem, és már zakatolt is tovább a krémesgyártás. A végeredmény nagyon finom lett, érdemes rászánni az időt, macerás ugyan, de cserébe rendkívül krémes és jóízű.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 7 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 15 evőkanál víz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csipet só

Krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 10 evőkanál cukor
  • 7 tojásfehérje

Tetejére:

  •  4 dl habtejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • tortadara

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgájákat habosra keverjük a vízzel, a cukorral és az étolajjal. Egy másik tálban összeforgatjuk a lisztet a kakaóval, a sütőporral és a sóval. Beleforgatjuk a tojásos masszába, összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, betoljuk a 180 fokos sütőbe, ahol 20 perc alatt megsütjük.

Közben a krémhez a tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk. A vaníliás pudingporból és a tejből sűrű krémet főzünk, és amikor még tűzforró, hozzávegyítjük a cukros tojáshabot. Kivesszük a sütőből a megsült kakaós piskótát, és rögtön rásimítjuk a még meleg vaníliás krémet. Még tíz percre visszatoljuk a sütőbe. Ha letelt az idő, kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejszínből és a porcukorból a habfixálóval habot verünk. Rákenjük a sütemény tetejére, megszórjuk tortadarával, kockára vágjuk, habzsoljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs