Ánizsos teasütemény

 

Imádok új fűszereket kipróbálni, ezért amikor a Sparban megláttam az ánizst, rögtön tudtam, hogy vennem kell egy zacskóval, hogy megtapasztaljam az ízét. Nem sokat kellett gondolkodnom azon, hogy milyen formátumban adjak neki egy esélyt, ugyanis már régebben kinéztem magamnak Borbás Marcsi Édes békeidők II. című szakácskönyvében ezt a receptet. Nagyon egyszerű elkészíteni, mégis különleges és izgalmasan finom.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 15 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 ek ánizsmag
  • 1 marék dió

A forma előkészítéséhez:

  • 1 ek sertészsír
  • 1 ek ánizsmag

Elkészítés:

A cukrot két egész tojással és két sárgájával együtt habosra keverjük. Akkor jó, ha vaníliaszíne van és könnyű, krémes állagot vesz fel. Az ánizsmagokat mozsárban megtörjük. A megtört magokat elkeverjük a liszttel és a sütőporral, majd óvatosan hozzáadjuk a kihabosított tojáshoz. Ekkor tesszük bele a durvára vágott diót. A két megmaradt tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd azt is a tésztához adjuk. A hab egyharmadával fellazítjuk a keveréket, a maradékot pedig óvatosan hozzáforgatjuk.

A sütéshez sertészsírral kikenünk egy kenyérsütő formát, majd megszórjuk ánizsmaggal. Így öntjük bele a tésztát. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 25 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük, vékony szeletekre vágva tálaljuk, habzsoljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs