Cukkinis, zöldborsós, baconos quiche
Már hetek óta megveszek egy jó kis quiche-ért, ezért nagyon megörültem, amikor szembetaláltam magam a Nők Lapja Konyhában ezzel a recepttel. A franciák zöldséglepénye finom csemege, habár nem kicsit macerás, ezért ritkán készül nálam, most azonban már annyira vágytam rá, hogy nem gondolkodtam sokat, beszereztem a hozzávalókat és ma reggel már álltam is neki. Érdemes rászánni az időt, mert különleges ízélményben lehet részünk általa, néha kell egy ilyen kis gasztrokaland egy szimpla vasárnapi ebédre.
Hozzávalók:
- 20 dkg szeletelt bacon
- 1 csokor csemegehagyma
- 30 dkg mirelit zöldborsó
- 60 dkg cukkini
- só, frissen őrölt bor
- 2 teáskanál szárított bazsalikom
- 2,5 dl főzőtejszín
- 2 tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 rúd (27 dkg) friss leveles tészta
Elkészítés:
A bacont apróra vágjuk, közepes lángon kiolvasztjuk a zsírját. A csemegehagymát finomra vágjuk, a szalonnára dobjuk, megdinszteljük. Közben egy lábosban, sós vízben pár perc alatt megpároljuk a borsót.
A cukkinit feldaraboljuk, (nyersen) összeforgatjuk a hagymás szalonnával, majd hozzáadjuk a leszűrt borsót is. Sózzuk, borsozzuk, a bazsalikommal ízesítjük. A tejszínt összekeverjük a tojásokkal és a reszelt sajttal.
A leveles tésztát piteformába igazítjuk, úgy, hogy az oldalára is jusson. Belesimítjuk a zöldséges keveréket, majd ráöntjük a tojásos részt. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük, szeleteljük, habzsoljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése