Répatorta

 

Már hosszú hetek óta vágyom egy jó kis répatortára, azonban úgy döntöttem, megvárom vele a húsvéti hétvégét, hiszen mégiscsak ez az ünnep egyik emblematikus desszertje. Nem vittem túlzásba a spilázást, egy egyszerű receptet választottam, már csak azért is, mert betegségből gyógyulgatva kinek van kedve és ereje nagymérvű alkotáshoz. A finomság elkészült, jó lett, lesz még. Recept innen.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 1 kg sárgarépa
  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 4 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 narancsból nyert narancshéj
  • 2 kávéskanál fahéj

Krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

  • 10 dkg dió durvára vágva

 Elkészítés:

Megpucoljuk a répákat és finomra reszeljük.

Egy nagy tálban a tojásokat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal. Ezután mehet hozzá az olvasztott margarin és a narancshéj, eldolgozzuk ezekkel is.

Fakanálra váltunk. A répát kinyomkodjuk, és belekeverjük a tojásos masszába.

Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet és a sütőport, mehet hozzá ez is a masszához. Ha túl sűrű a tészta, egy kis répalével lehet hígítani. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 60 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).

A krémhez egy tálban jól összedolgozunk mindent egy habverővel, és hagyjuk állni, amíg kihűl a torta. 

A krémet a hideg sütemény tetejére kenjük, és a tetejét megszórjuk durvára vágott dióval. Szeleteljük, habzsoljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs