Tiramisu kuglóf

Igazából kalácsot készültem sütni, de történt egy kis bevásárlási baleset, és itt álltam 25 dkg mascarponéval, amivel viharos gyorsasággal kezdeni kellett valamit. Nem kevés töprengés után úgy döntöttem, hogy kalács kuka, legyen inkább kuglóf, mert az már úgyis régen volt. Nem éppen húsvéti desszert, de annál finomabb, nem fogja megérni az ünnepek végét, az tuti. Recept innen.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 4 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 2 tk instant kávé
  • 1 ek vaníliaaroma
  • 1 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 ek porcukor
  • 1 tk instant kávé
  • 1 ek holland kakaópor a tetejére

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, belecsorgatjuk az olajat, hozzáadjuk a kávét, a vaníliát, a tejet. Egy kisebb tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral és azt is hozzáadjuk a tésztához. A fehérjét kihabosítjuk a sóval, és óvatosan belekeverjük a masszába.

Egy kuglófformát kiolajozunk, beleöntjük a tésztát, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Hagyjuk kihűlni a formában.

A hideg mascarponét robotgéppel, 2 perc alatt kihabosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, a kávét és további egy percig keverjük, majd a kihűlt kuglóf tetejére kenjük. Megszórjuk kakaóval, és ennyi, készen is vagyunk. Szeleteljük, habzsoljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs