Sonkás-brokkolis mac and cheese

 

Betegség miatt az egész húsvéti sonka megmaradt, kellett valamit kezdeni vele. Némi fejtörés után eszembe jutott, hogy már régen kinéztem magamnak egy receptet a Street Kitchenen, amelyhez sonka kell, itt a kiváló alkalom, hogy kipróbáljam. Mivel nagy kedvencem a brokkoli is, ezért nagyon kíváncsian vágtam bele a projektbe, ami jól sült el, nagyon finom vasárnapi ebéd kerekedett belőle.

Hozzávalók:

  • 18 dkg nyers füstölt sonka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 50 dkg brokkoli
  • 20 dkg sajt
  • 2 ek olívaolaj
  • 50 dkg szarvacskatészta
  • 6 dkg vaj
  • 6,5 dl tej
  • só, bors
  • kevés szerecsendió
  • 6 dkg finomliszt

Elkészítés:

A sonkát vékonyan felcsíkozzuk, a fokhagymát megroppantjuk és finomra vágjuk, a vöröshagymát apróra aprítjuk. A brokkolit rózsáira szedjük és hosszúkás darabokra vágjuk, a sajtot pedig a nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Egy nagyobb lábosban, közepes lángon elkezdjük hevíteni az olajat, és megpirítjuk benne a sonkát. Egy perc után mehet hozzá a fokhagyma, újabb egy perc után pedig a vöröshagyma. A tésztát bő, lobogó sós vízben megfőzzük.

A sonkás-hagymás alaphoz hozzáadjuk a vajat, és amikor elolvadt, felöntjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Ha felforrt a tej, hozzáadjuk a brokkolirózsákat, és az egészet vízben elkevert liszttel besűrítjük. Végül hozzákeverjük a sajtot és a leszűrt, kifőtt tésztát is. Lekapcsoljuk a tűzhelyet és hagyjuk 5 percet pihenni az ételt, majd tányérra szedjük és habzsoljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs