Csokis-epres tejpite

 

 

Óriási rajongója vagyok a tejpite műfajának, hiszen egyrészt nagyon egyszerű az elkészítése - csak összekeversz mindent és mehet is a sütőbe -, másrészt pedig a végtelenségig variálható. Most, hogy dübörög az eperszezon, és sütiötleteket keresve a Street Kitchenen szörfölgettem, ráakadtam erre a receptre, és azonnal tudtam, hogy nekem ez kell! Csokis is, epres is, tejpite is, mi kell? Csak a hétvége, hogy legyen időm összedobni ezt a finomságot, amely minden valószínűség szerint rekordidő alatt fog múlt idővé válni, mert durván jó lett!

Hozzávalók:

  •  4 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl habtejszín
  • 6 dkg olvasztott étcsoki (apróra tör, mikróba tesz, ennyi)
  • 2 dkg kakaópor
  • 10 dkg liszt
  • 3,4 dl tej
  • 6 szem eper + a díszítéshez

Elkészítés:

Az elkészítése végtelenül egyszerű: az eper kivételével minden hozzávalót csomómentesre keverünk és egy sütőpapírral bélelt piteformába öntjük (figyelem, folyni fog, nem kell megijedni, ez a jó állag!). Az epreket negyedeljük és beledobáljuk a csokis tejpite tésztájába. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 35-40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Tálaláskor megszórjuk porcukorral és vaníliafagyival vagy tejszínhabbal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zserbós tejbegríz

Perzsa szerelemtorta

Krumplis tészta sütőben sütve