Eperkenyér
Eperszezonban epres sütit kell csinálni. Több ötletem is volt a műfajra, azonban a szombati munkavégzés mindent kivett belőlem, így a fő szempont az lett, hogy minél egyszerűbb legyen a finomság. Azonban ettől függetlenül valami különlegesre is vágytam, ezért nagyon megörültem, amikor felfedeztem a Street Kitchenen ezt a receptet, hiszen kenyérbe eddig még nem tettem epret. Mirelitből készültem készíteni a desszertet, azonban a család reggel piacra ment, és megajándékozott friss eperrel, így már semmi sem állt útjában annak, hogy nekiálljak a receptúrának. El is készült hamarost, finom lett, éljen a tavasz, éljen az eper!
Hozzávalók:
Tésztához:
- 33 dkg cukor
- 12,5 dkg vaj
- 3 db tojás
- 2,5 dl tej
- 1 db citrom reszelt héja (nálam egy kupak citromlé)
- 35 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 10 db eper
Tetejére:
- 3 ek porcukor
- 2 tk citromlé
- 5 db eper
Elkészítés:
Egy nagy tálban a cukorral kihabosítjuk a vajat, hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet is és elkeverjük. Mehet hozzá a citromlé, beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a sót is.
Az epreket kicsi kockákra vágjuk, és ezt is a tésztához adjuk. Újabb alapos keverés után a masszát sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába simítjuk, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 45 perc alatt készre sütjük (tűpróba!), majd hagyjuk kihűlni.
A cukormázhoz összekeverjük a porcukrot annyi citromlével, hogy szépen kenhető mázat kapjunk, és a süti tetejére csorgatjuk. Megszórjuk a kis kockákra vágott eperrel, szeleteljük, habzsoljuk. Egyszerű, de nagyszerű finomság.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése