Eperkenyér

 

Eperszezonban epres sütit kell csinálni. Több ötletem is volt a műfajra, azonban a szombati munkavégzés mindent kivett belőlem, így a fő szempont az lett, hogy minél egyszerűbb legyen a finomság. Azonban ettől függetlenül valami különlegesre is vágytam, ezért nagyon megörültem, amikor felfedeztem a Street Kitchenen ezt a receptet, hiszen kenyérbe eddig még nem tettem epret. Mirelitből készültem készíteni a desszertet, azonban a család reggel piacra ment, és megajándékozott friss eperrel, így már semmi sem állt útjában annak, hogy nekiálljak a receptúrának. El is készült hamarost, finom lett, éljen a tavasz, éljen az eper!

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 33 dkg cukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 db citrom reszelt héja (nálam egy kupak citromlé)
  • 35 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 10 db eper

Tetejére:

  • 3 ek porcukor
  • 2 tk citromlé
  • 5 db eper

Elkészítés:

Egy nagy tálban a cukorral kihabosítjuk a vajat, hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet is és elkeverjük. Mehet hozzá a citromlé, beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a sót is.

Az epreket kicsi kockákra vágjuk, és ezt is a tésztához adjuk. Újabb alapos keverés után a masszát sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába simítjuk, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 45 perc alatt készre sütjük (tűpróba!), majd hagyjuk kihűlni.

A cukormázhoz összekeverjük a porcukrot annyi citromlével, hogy szépen kenhető mázat kapjunk, és a süti tetejére csorgatjuk. Megszórjuk a kis kockákra vágott eperrel, szeleteljük, habzsoljuk. Egyszerű, de nagyszerű finomság.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zserbós tejbegríz

Perzsa szerelemtorta

Krumplis tészta sütőben sütve