Epres polentatorta

 

A szombati munkavégzés után a mai napot abszolút pihenésre szántam, ezért nem is gondolkodtam semmi bonyolult sütiben. Még mindig nem fogytam ki az epres ötletekből, és mivel akadt a hűtőben egy mirelit zacskónyi ebből a finom gyümölcsből - ezért nem volt kedvem elmenni a boltba frissért, tudom, lusta vagyok meg minden - , nem volt kérdés, hogy valami egyszerűt de nagyszerűt szeretnék alkotni belőle. A megoldás a Nők Lapja Konyha Desszert különszámából érkezett, ebben találtam rá erre a különlegességre. Eper bármikor jöhet, polenta szintén, a kettő ötvözéséből csak valami jó születhet, nem igaz? Nos, nem is csalódtam, egy nagyon fincsi torta született, ami minden valószínűség szerint hamar el fog fogyni.

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 15 dkg kukoricadara
  • 10 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja (nálam egy kupak citromlé)
  • 30 dkg eper + a tálaláshoz
  • porcukor a díszítéshez

Elkészítés:

A lágy vajat elektromos robotgéppel kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk az egész tojásokat, azokkal is összekeverjük.

Egy kisebb tálban összekeverjük a kukoricadarát, a lisztet, a sót, a sütőport és a reszelt citromhéjat, fakanállal hozzáforgatjuk a tojásos részhez.

Hozzáforgatjuk a tisztított, darabolt epret, majd belesimítjuk a tésztát egy sütőpapírral bélelt torta vagy piteformába. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 35 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük, megszórjuk porcukorral, szeleteljük, eperrel tálaljuk, habzsoljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval