Epres polentatorta
A szombati munkavégzés után a mai napot abszolút pihenésre szántam, ezért nem is gondolkodtam semmi bonyolult sütiben. Még mindig nem fogytam ki az epres ötletekből, és mivel akadt a hűtőben egy mirelit zacskónyi ebből a finom gyümölcsből - ezért nem volt kedvem elmenni a boltba frissért, tudom, lusta vagyok meg minden - , nem volt kérdés, hogy valami egyszerűt de nagyszerűt szeretnék alkotni belőle. A megoldás a Nők Lapja Konyha Desszert különszámából érkezett, ebben találtam rá erre a különlegességre. Eper bármikor jöhet, polenta szintén, a kettő ötvözéséből csak valami jó születhet, nem igaz? Nos, nem is csalódtam, egy nagyon fincsi torta született, ami minden valószínűség szerint hamar el fog fogyni.
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 4 db tojás
- 15 dkg kukoricadara
- 10 dkg liszt
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja (nálam egy kupak citromlé)
- 30 dkg eper + a tálaláshoz
- porcukor a díszítéshez
Elkészítés:
A lágy vajat elektromos robotgéppel kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk az egész tojásokat, azokkal is összekeverjük.
Egy kisebb tálban összekeverjük a kukoricadarát, a lisztet, a sót, a sütőport és a reszelt citromhéjat, fakanállal hozzáforgatjuk a tojásos részhez.
Hozzáforgatjuk a tisztított, darabolt epret, majd belesimítjuk a tésztát egy sütőpapírral bélelt torta vagy piteformába. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 35 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük, megszórjuk porcukorral, szeleteljük, eperrel tálaljuk, habzsoljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése