Vaníliás-meggyes kocka


A spájzban jártamban-keltemben a szemem ügyébe került egy üveg meggybefőtt. Azonnal beindult a fantáziám, hogy mit lehetne vele kezdeni, végül a Nők Lapja Konyha desszertben látott receptúra győzött, mert egyszerű, gyors, mégis különleges finomságot ígért. Nem is csalatkoztam, miután perceken belül összedobtam, alig győztem kivárni, hogy kihűljön, már habzsoltam is ezt a bájos desszertet. Nem lesz hosszú életű, az biztos...

 Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1,5 dl tejföl
  • 1,5 dl étolaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 50 dkg magozott meggy (friss, befőtt vagy fagyasztott is jó)

Elkészítés:

Az egész tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és a vaníliaaromával elektromos habverővel verjük fehéredésig, majd adjuk hozzá a tejfölt és az olajat.

Egy kisebb tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral és a csipet sóval, fakanállal forgassuk a tojásos részhez. Adjuk a tésztához a lecsöpögtetett, lisztbe forgatott meggyet.

Egy közepes tepsit béleljünk ki sütőpapírral, simítsuk bele a tésztát, toljuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30 perc alatt süssük készre (tűpróba!). Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral. Vigyázat, gyorsan fogy!

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta