Cseresznyés kenyér

 

Teljesen mást terveztem sütni a hétvégén, azonban közbejött egy családon belüli betegség, melynek eredményeként a desszertet le kellett redukálnom a legminimálisabbra. Némi hezitálás után eszembe jutott, hogy láttam a Vidék ízében egy jó kis receptet, amihez nem kell sok minden, és gyorsan megvan. Viharsebesen előkerítettem a leírást, elrohantam a Sparba venni cseresznyét, és már indulhatott is a konyhatündérkedés. Egyszerű, gyors, és nagyon finom, mi más kell még egy szép vasárnapi napon?

Hozzávalók:

  • 16 dkg puha vaj
  • 16 dkg cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 3 db tojás
  • 15 dkg görög joghurt
  • 26 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 35 dkg cseresznye
  • 2 evőkanál barna cukor

Elkészítés:

Kimagozzuk a cseresznyét, ha nagy szemű, el is felezzük. Egy keverőtálban kézi robotgéppel kihabosítjuk a cukrot a puha vajjal. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a joghurtot, és az egész tojásokat is, ezekkel is egyneművé keverjük. 

Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral. Fakanállal dolgozva hozzáforgatjuk a vajas-cukros-tojásos  keverékhez. A kimagozott cseresznye kétharmadát eloszlatjuk a nyers tésztában.

Egy kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral. A tésztát beleöntjük az előkészített formába. A maradék cseresznyét rárakosgatjuk a tetejére. Megszórjuk a két evőkanál barna cukorral, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 45 - 50 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük, szeleteljük, habzsoljuk. Vigyázat, gyorsan fogy!

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta