Cseresznyés kenyér
Teljesen mást terveztem sütni a hétvégén, azonban közbejött egy családon belüli betegség, melynek eredményeként a desszertet le kellett redukálnom a legminimálisabbra. Némi hezitálás után eszembe jutott, hogy láttam a Vidék ízében egy jó kis receptet, amihez nem kell sok minden, és gyorsan megvan. Viharsebesen előkerítettem a leírást, elrohantam a Sparba venni cseresznyét, és már indulhatott is a konyhatündérkedés. Egyszerű, gyors, és nagyon finom, mi más kell még egy szép vasárnapi napon?
Hozzávalók:
- 16 dkg puha vaj
- 16 dkg cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 3 db tojás
- 15 dkg görög joghurt
- 26 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 35 dkg cseresznye
- 2 evőkanál barna cukor
Elkészítés:
Kimagozzuk a cseresznyét, ha nagy szemű, el is felezzük. Egy keverőtálban kézi robotgéppel kihabosítjuk a cukrot a puha vajjal. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a joghurtot, és az egész tojásokat is, ezekkel is egyneművé keverjük.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral. Fakanállal dolgozva hozzáforgatjuk a vajas-cukros-tojásos keverékhez. A kimagozott cseresznye kétharmadát eloszlatjuk a nyers tésztában.
Egy kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral. A tésztát beleöntjük az előkészített formába. A maradék cseresznyét rárakosgatjuk a tetejére. Megszórjuk a két evőkanál barna cukorral, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 45 - 50 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük, szeleteljük, habzsoljuk. Vigyázat, gyorsan fogy!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése