Lisztmentes csokoládétorta
Óriási kedvencem Borbás Marcsi Konyhám című sorozata, minden héten megnézem, remek dolgok készülnek nála. Ez a recept szerelem volt első látásra, amikor láttam, tudtam, hogy én ezt meg fogom csinálni. Az idő most jött el, hiszen végre volt lehetőségem valami komolyabbat alkotni a konyhában, és rettenetesen vágytam egy csokitortára, ezért nem volt kérdés, hogy ez a finomság fog elkészülni ezen a szép szombati napon. Meglepően egyszerű elkészíteni, és nagyon finom, mindenkinek csak ajánlani tudom. Nálunk nem lesz hosszú életű, az biztos...
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg étcsoki
- 12 dkg vaj
- 30 ml feketekávé
- 4 db tojás
- 4 ek cukor
- 7,5 dkg kakaópor
A csokoládé ganache-hoz:
- 1 dl habtejszín
- 10 dkg étcsoki
Tetejére:
- egy csomag fagyasztott gyümölcskeverék
Elkészítés:
A csokit a vajjal gőz fölött felolvasztjuk. A megolvadt csokoládét és vajat összekavarjuk, hozzáöntjük a feketekávét, és egyenként beletörjük a tojásokat, majd beletesszük a cukrot és a kakaóport. Jól elkeverjük, hogy nem maradjanak benne kakaózárványok.
Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Előkészítjük a tortaformát, az aljába sütőpapírt vágunk, az oldalát kivajazzuk, és beleöntjük az előkészített tortaalapot, betoljuk a sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
Amíg a tortánk megsül, elkészítjük a csokoládé ganache-t. A tejszínt felforraljuk, majd az összetört csokoládéra öntjük, és botmixerrel alaposan összedolgozzuk.
Amikor kisült a torta, és ki is hűlt, a csoki ganache-t ráöntjük a tetejére, gazdagon megszórjuk a fagyasztott gyümölcskeverékkel, és legalább egy órára hűtőbe rakjuk. Miután nagy nehezen kivártuk az időt, szeleteljük és habzsoljuk. Vigyázat, gyorsan fogy!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése