Lisztmentes csokoládétorta


 

Óriási kedvencem Borbás Marcsi Konyhám című sorozata, minden héten megnézem, remek dolgok készülnek nála. Ez a recept szerelem volt első látásra, amikor láttam, tudtam, hogy én ezt meg fogom csinálni. Az idő most jött el, hiszen végre volt lehetőségem valami komolyabbat alkotni a konyhában, és rettenetesen vágytam egy csokitortára, ezért nem volt kérdés, hogy ez a finomság fog elkészülni ezen a szép szombati napon.  Meglepően egyszerű elkészíteni, és nagyon finom, mindenkinek csak ajánlani tudom. Nálunk nem lesz hosszú életű, az biztos...

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 20 dkg étcsoki
  • 12 dkg vaj
  • 30 ml feketekávé
  • 4 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 7,5 dkg kakaópor

A csokoládé ganache-hoz:

  • 1 dl habtejszín
  • 10 dkg étcsoki

Tetejére:

  •  egy csomag fagyasztott gyümölcskeverék

Elkészítés:

A csokit a vajjal gőz fölött felolvasztjuk. A megolvadt csokoládét és vajat összekavarjuk, hozzáöntjük a feketekávét, és egyenként beletörjük a tojásokat, majd beletesszük a cukrot és a kakaóport. Jól elkeverjük, hogy nem maradjanak benne kakaózárványok.

Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Előkészítjük a tortaformát, az aljába sütőpapírt vágunk, az oldalát kivajazzuk, és beleöntjük az előkészített tortaalapot, betoljuk a sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).

Amíg a tortánk megsül, elkészítjük a csokoládé ganache-t. A tejszínt felforraljuk, majd az összetört csokoládéra öntjük, és botmixerrel alaposan összedolgozzuk.

Amikor kisült a torta, és ki is hűlt, a csoki ganache-t ráöntjük a tetejére, gazdagon megszórjuk a fagyasztott gyümölcskeverékkel, és legalább egy órára hűtőbe rakjuk. Miután nagy nehezen kivártuk az időt, szeleteljük és habzsoljuk. Vigyázat, gyorsan fogy!


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta