Bögrés mákos

 


Családi okok miatt nem sok kedvem volt sütni, de végül mégis rá lettem beszélve erre a finomságra, amit már múlt héten terveztem elkészíteni, de csak most lett rá érkezésem. Borbás Marcsival nem lehet tévedni, az ő szakácskönyvéből származik a recept. Egyszerű, gyors és nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 1 bögre mák
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom héja (nálam egy kupak citromlé)
  • 1 tk sütőpor
  • 1 db alma

Elkészítés:

Egy nagy tálban összekeverjük a mákot a cukor felével. Mehet hozzá az olvasztott vaj, a liszt, a tojás, a cukor másik fele, és a tej nagyobb része. Az almát is belereszeljük, és a citrom héjával (citromlével) is ízesítjük a keveréket. Ezután, ha túl sűrű lenne, a maradék tejet is hozzákeverjük. Lágy, önthető tésztát kell kapnunk.

A keveréket beleöntjük egy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe. Addig sütjük, amíg megpirul a teteje (kb. 30 perc, tűpróba!). Langyosra hűtjük, szeleteljük, habzsoljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta