Csokoládés, vaníliás uzsonnakenyér

 

 

Végre nincs ötven fok, be lehet kapcsolni a sütőt. Természetesen valamilyen csokis finomságra vágytam, hiszen csokoholista volnék, vagy mi a szösz. Mivel éjjel-nappal olimpiát nézek, ezért csak valami nagyon minimál desszert jöhetett szóba. Némi hezitálás után egy Nők Lapja konyhában talált receptre esett a választásom, mert egyszerű, gyors, és nagyon csokis. Nem is csalódtam, hamar elkészült, hamar megkóstoltam, még hamarabb fog elfogyni.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 25 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg étcsoki

Díszítéshez:

  • 10 dkg étcsoki
  • 3 evőkanál étolaj

 Elkészítés:

A tésztához keverőtálban robotgéppel kihabosítjuk a puha vajat, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Egyesével belekeverjük az egész tojásokat, majd hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sima tésztává dolgozzuk.

A tésztát elfelezzük, az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és a gőz felett vagy a mikróban megolvasztott étcsokit.

Sütőpapírral bélelt kenyérformába kanalazzuk a tésztákat váltogatva (így lesz márványos), majd a kanál nyelével 2-3 mozdulattal összeforgatjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 50 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük.

A díszítéshez a megolvasztott, olajjal hígított étcsokival bevonjuk. Szeleteljük, habzsoljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval