Csokoládés, vaníliás uzsonnakenyér
Végre nincs ötven fok, be lehet kapcsolni a sütőt. Természetesen valamilyen csokis finomságra vágytam, hiszen csokoholista volnék, vagy mi a szösz. Mivel éjjel-nappal olimpiát nézek, ezért csak valami nagyon minimál desszert jöhetett szóba. Némi hezitálás után egy Nők Lapja konyhában talált receptre esett a választásom, mert egyszerű, gyors, és nagyon csokis. Nem is csalódtam, hamar elkészült, hamar megkóstoltam, még hamarabb fog elfogyni.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg porcukor
- 4 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg liszt
- 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor
- 5 dkg étcsoki
Díszítéshez:
- 10 dkg étcsoki
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A tésztához keverőtálban robotgéppel kihabosítjuk a puha vajat, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Egyesével belekeverjük az egész tojásokat, majd hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sima tésztává dolgozzuk.
A tésztát elfelezzük, az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és a gőz felett vagy a mikróban megolvasztott étcsokit.
Sütőpapírral bélelt kenyérformába kanalazzuk a tésztákat váltogatva (így lesz márványos), majd a kanál nyelével 2-3 mozdulattal összeforgatjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 50 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük.
A díszítéshez a megolvasztott, olajjal hígított étcsokival bevonjuk. Szeleteljük, habzsoljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése