Kukoricakása
Az ünnep délelőttjét nem terveztem a konyhában tölteni, ezért csak egyszerű, de mégis különleges finomság jöhetett szóba ebéd gyanánt. Mivel a spájzban találtam egy fél csomag kukoricadarát, ezért úgy döntöttem, ezzel kezdek valamit, ötletért a Street Kitchen-re zarándokoltam és hamar meg is találtam a tökéletes receptet. Gyorsan megvan és nagyon finom.
Hozzávalók:
- 20 dkg kukoricadara
- 1,2 l víz
- só
- 16 dkg vaj
Tálaláshoz:
- 20 dkg füstölt kolbász
- 35 dkg tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítés:
A kukoricadarát egy nagyobb lábosba tesszük. Felöntjük a vízzel, sózzuk és folyamatosan kevergetve, forrástól számítva 3-5 percig főzzük. Attól függ, mennyire szeretnénk sűrűn vagy épp hígan. Azzal számoljunk, hogy ha nem azonnal fogyasztjuk el, a kása állásában folyamatosan sűrűsödni fog. Miután elértük a kellő állagot, belekeverjük a vajat.
A kolbászt vékony karikákra vágjuk, és közepes hőfokon 3-4 perc alatt kisütjük a zsírját egy serpenyőben. A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát és a sót. Tálaláskor a kukoricakását egy tálra szedjük. Rákanalazzuk a tejfölt, rápakoljuk a kolbászkarikákat egy kis kolbászzsír kíséretében.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése