Egyszerű hagymaleves sajtos bagettel

 

 

 


Jócskán megfáztam, a hétvége regenerálódásra van szánva, eredetileg nem is terveztem főzni semmit, de aztán eszembe jutott, hogy jelen helyzetemre áldást jelentene egy jó kis hagymaleves. Nem kellett sokat keresgélnem, a Street Kitchenen gyorsan rátaláltam a megfelelő receptre. Egyszerű, gyors, és még betegen is elkészíthető, arról nem is szólva, hogy milyen jót tesz nátha ellen.

Hozzávalók:

 Leveshez:

  • 4 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 ek vaj
  • só, bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 l víz
  • 1 ek liszt
  • 1,5 dl tejszín

Sajtos bagetthez:

  • 1 db bagett
  • 10 dkg sajt

 Elkészítés:

A hagymát félfőre, a fokhagymát apróra vágjuk. Az olajat és a vajat felmelegítjük közepes lángon egy lábasban, majd rádobjuk a kétféle hagymát, és folyamatosan kevergetve, ügyelve, nehogy leégjen, lepirítjuk őket. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, majd felöntjük vízzel, és kb. 15 percig főzzük.

Közben a bagettet felszeleteljük, a sütőt pedig előmelegítjük 180 fokra. A sajtot lereszeljük és eloszlatjuk a bagettszeleteken, betoljuk a sütőbe, ahol kb. 15-20 perc alatt aranybarnára pirítjuk.

A lisztet elkeverjük a tejszínnel, és hőkiegyenlítéssel a leveshez keverjük. Egyet forralunk rajta, és a bagettszeletekkel tálaljuk. Vigyázat, gyorsan fogy!

 Jó étvágyat!

 

 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval