Egyszerű hagymaleves sajtos bagettel
Jócskán megfáztam, a hétvége regenerálódásra van szánva, eredetileg nem is terveztem főzni semmit, de aztán eszembe jutott, hogy jelen helyzetemre áldást jelentene egy jó kis hagymaleves. Nem kellett sokat keresgélnem, a Street Kitchenen gyorsan rátaláltam a megfelelő receptre. Egyszerű, gyors, és még betegen is elkészíthető, arról nem is szólva, hogy milyen jót tesz nátha ellen.
Hozzávalók:
Leveshez:
- 4 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 2 ek vaj
- só, bors
- 1 csipet szerecsendió
- 1 l víz
- 1 ek liszt
- 1,5 dl tejszín
Sajtos bagetthez:
- 1 db bagett
- 10 dkg sajt
Elkészítés:
A hagymát félfőre, a fokhagymát apróra vágjuk. Az olajat és a vajat felmelegítjük közepes lángon egy lábasban, majd rádobjuk a kétféle hagymát, és folyamatosan kevergetve, ügyelve, nehogy leégjen, lepirítjuk őket. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, majd felöntjük vízzel, és kb. 15 percig főzzük.
Közben a bagettet felszeleteljük, a sütőt pedig előmelegítjük 180 fokra. A sajtot lereszeljük és eloszlatjuk a bagettszeleteken, betoljuk a sütőbe, ahol kb. 15-20 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
A lisztet elkeverjük a tejszínnel, és hőkiegyenlítéssel a leveshez keverjük. Egyet forralunk rajta, és a bagettszeletekkel tálaljuk. Vigyázat, gyorsan fogy!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése