Blondie Toblerone csokival
A Toblerone csoki gyerekkorom nagy kedvence volt, azonban már időtlen idők óta nem ettem. Azonban most, amikor a Tucci konyhájában című szakácskönyvben találkoztam vele, azonnal tudtam, hogy nekem ez kell! Óriásit vadásztam rá a Sparban, de végül találtam Toblerone csokit, alig vártam, hogy eljöjjön a vasárnap, amikor végre elkészíthetem ezt a desszertet. Nem csalódtam, isteni finom lett a végeredmény, ráadásul egyszerű és gyorsan megvan, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- nagy csipet só
- 8,5 dkg vaj
- 20 dkg világosbarna cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 2 nagy tojás, enyhén felverve
- 20 dkg Toblerone, kis darabokra vágva
Elkészítés:
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sütőport és a sót.
Egy másik tálban összekeverjük az olvasztott vajat, a cukrot és a vaníliakivonatot, majd beledolgozzuk a tojásokat. Ezután jön a liszt és a csokidarabkák, amelyeket szintén alaposan beledolgozunk.
A masszát belekanalazzuk az előkészített tepsibe, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 25 percig sütjük, amíg repedések keletkeznek a felületén. Nem szabad túlsütni, mivel hűlés közben is még tovább sül. Hagyjuk teljesen kihűlni, és azután vágjuk fel kockákra.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése