Blondie Toblerone csokival

 

A Toblerone csoki gyerekkorom nagy kedvence volt, azonban már időtlen idők óta nem ettem. Azonban most, amikor a Tucci konyhájában című szakácskönyvben találkoztam vele, azonnal tudtam, hogy nekem ez kell! Óriásit vadásztam rá a Sparban, de végül találtam Toblerone csokit, alig vártam, hogy eljöjjön a vasárnap, amikor végre elkészíthetem ezt a desszertet. Nem csalódtam, isteni finom lett a végeredmény, ráadásul egyszerű és gyorsan megvan, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • nagy csipet só
  • 8,5 dkg vaj
  • 20 dkg világosbarna cukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 2 nagy tojás, enyhén felverve
  • 20 dkg Toblerone, kis darabokra vágva

Elkészítés:

Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral.

Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sütőport és  a sót.

Egy másik tálban összekeverjük az olvasztott vajat, a cukrot és a vaníliakivonatot, majd beledolgozzuk a tojásokat. Ezután jön a liszt és a csokidarabkák, amelyeket szintén alaposan beledolgozunk.

A masszát belekanalazzuk az előkészített tepsibe, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 25 percig sütjük, amíg repedések keletkeznek a felületén. Nem szabad túlsütni, mivel hűlés közben is még tovább sül. Hagyjuk teljesen kihűlni, és azután vágjuk fel kockákra. 

Jó étvágyat!

 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta