Diós tészta baracklekvárral

 

Baracklekvár a diós tésztához? Az vajon milyen lehet? Meg kell tudnom! Ez járt a fejemben, amikor a Street Kitchenen megláttam ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet. Azonnal tudtam, hogy megvan a vasárnapi ebéd, rettenetesen kíváncsi voltam, milyen lesz a végeredmény. Nos, sokkal ízgazdagabb, mint az átlag diós tészta, érdemes kipróbálni, mert nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 25 dkg széles metélt
  • 8 dkg lágy vaj
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor

A tálaláshoz:

  • 10 dkg baracklekvár
  • 2 tk porcukor

Elkészítés:

Első lépésként a tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és egy keverőtálban összekeverjük a vajjal, hogy jól bevonja a forró tésztát. A diót elkeverjük a porcukorral, a tésztára szórjuk, és alaposan összeforgatjuk. A kész tészta tetejére kanalazunk egy jó nagy adag lekvárt, és porcukorral meghintve tálaljuk. Nagyon egyszerű és rettenetesen finom!

Jó étvágyat!

 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta