Diós tészta baracklekvárral
Baracklekvár a diós tésztához? Az vajon milyen lehet? Meg kell tudnom! Ez járt a fejemben, amikor a Street Kitchenen megláttam ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet. Azonnal tudtam, hogy megvan a vasárnapi ebéd, rettenetesen kíváncsi voltam, milyen lesz a végeredmény. Nos, sokkal ízgazdagabb, mint az átlag diós tészta, érdemes kipróbálni, mert nagyon finom.
Hozzávalók:
- 25 dkg széles metélt
- só
- 8 dkg lágy vaj
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
A tálaláshoz:
- 10 dkg baracklekvár
- 2 tk porcukor
Elkészítés:
Első lépésként a tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és egy keverőtálban összekeverjük a vajjal, hogy jól bevonja a forró tésztát. A diót elkeverjük a porcukorral, a tésztára szórjuk, és alaposan összeforgatjuk. A kész tészta tetejére kanalazunk egy jó nagy adag lekvárt, és porcukorral meghintve tálaljuk. Nagyon egyszerű és rettenetesen finom!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése