Egyszerű kakaós piskóta

 

Ebben a mocsok időben muszáj volt valami lélekmelengető kakaós finomságot sütnöm. Mivel teljes mértékben belemerültem egy kvízkönyvbe, ezért csak valami villámgyorsan összedobható desszertről lehetett szó. Nem kellett sokáig ötletelnem, már régen kinéztem magamnak ezt a receptet a Street Kitchenen, most jött el az ideje, hogy elkészítésem. Pár perc alatt összedobható és nagyon finom. 

Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 3 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 csipet só
  • 22 dkg liszt
  • 4 dkg holland kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • porcukor a tetejére

Elkészítés:

Rém egyszerű az egész. Első lépésként a cukrot és a lágy vajat habosra keverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a tojásokat, és homogénre keverjük a vajas krémalappal. Ezután mehet bele a tej is. Egy másik tálban összekeverjük a sót, a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd beleforgatjuk a vajas-cukros keverékbe. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Megvárjuk, amíg legalább langyosra hűl, szeleteljük, megszórjuk porcukorral és habzsoljuk.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval