Savanyú káposztás tészta szalonnával, fokhagymás tejföllel
Imádom a káposztás tésztát. Jó édesen, cukorral. Azonban imádok kísérletezni az ízekkel, ezért, amikor a Nők Lapja Konyhában megláttam, hogy ezúttal egy szalonnás, savanyú káposztás változat készült fokhagymás tejföllel, azonnal elkezdett enni a kíváncsiság, hogy ez vajon milyen lehet. Muszáj volt választ találnom a problémára, ezért nem volt kérdés, hogy ez a finomság fog elkészülni vasárnapi ebédre. Gyorsan megvan, és tényleg különleges étek lett belőle, más, mint a cukros változat, de nagyon ízgazdag és zamatos. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 kis fej vöröshagyma
- 50 dkg savanyú káposzta
- 50 dkg fodros kockatészta
- 2 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
Nagy serpenyőben zsírjára sütjük az apróra kockázott szalonnát a tisztított, szintén apróra vágott vöröshagymával együtt.
Hozzáadjuk az összevágott káposztát (nem szükséges kiöblíteni, csak akkor, ha nagyon savanyú). Alacsony lángon dinszteljük át a káposztát is a szalonnazsíron. Itt-ott le is piríthatjuk.
Közben lobogó, sós vízben főzzük ki a tésztát, szűrjük le, majd keverjük össze a serpenyőben a káposztával, nagy lángon pirítsuk át. Ízesítsük borssal. A zúzott fokhagymát keverjük el a tejföllel, ezzel kínáljuk a tésztát.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése