Savanyú káposztás tészta szalonnával, fokhagymás tejföllel

Imádom a káposztás tésztát. Jó édesen, cukorral. Azonban imádok kísérletezni az ízekkel, ezért, amikor a Nők Lapja Konyhában megláttam, hogy ezúttal egy szalonnás, savanyú káposztás változat készült fokhagymás tejföllel, azonnal elkezdett enni a kíváncsiság, hogy ez vajon milyen lehet. Muszáj volt választ találnom a problémára, ezért nem volt kérdés, hogy ez a finomság fog elkészülni vasárnapi ebédre. Gyorsan megvan, és tényleg különleges étek lett belőle, más, mint a cukros változat, de nagyon ízgazdag és zamatos. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 50 dkg fodros kockatészta
  • 2 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

Nagy serpenyőben zsírjára sütjük az apróra kockázott szalonnát a tisztított, szintén apróra vágott vöröshagymával együtt.

Hozzáadjuk az összevágott káposztát (nem szükséges kiöblíteni, csak akkor, ha nagyon savanyú). Alacsony lángon dinszteljük át a káposztát is a szalonnazsíron. Itt-ott le is piríthatjuk.

Közben lobogó, sós vízben főzzük ki a tésztát, szűrjük le, majd keverjük össze a serpenyőben a káposztával, nagy lángon pirítsuk át. Ízesítsük borssal. A zúzott fokhagymát keverjük el a tejföllel, ezzel kínáljuk a tésztát.

Jó étvágyat!

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval