Kukoricafőzelék

 

Főzelékmániában szenvedek, imádok kipróbálni mindent a műfajban, legyen az klasszikus vagy újhullámos finomság. Ugyanakkor a kukoricának is nagy kedvelője vagyok, azonban egészen odáig meg sem fordult a fejemben, hogy ebből az alapanyagból főzeléket is lehet készíteni, amíg a Street Kitchenen meg nem láttam ezt a receptet. Nem volt kérdés, hogy az első lehetséges alkalommal el fogom készíteni, és ez a pillanat most érkezett el. Meglepően gyorsan elkészül, és nagyon finom, érdemes adni neki egy esélyt.

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 konzerv 34 dkg-os kiszerelés kukorica
  • 1 ek kristálycukor
  • só, bors
  • 3 dl víz
  • 3 dl tej
  • 4 dkg finomliszt
  • 2 ek almaecet

Tálaláshoz:

  • 4 pár sült virsli

Elkészítés:

Egy lábasban a vajat felmelegítjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Közepes hőfokon kb. 3 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, és közepesen erős hőfokon kb. 1 percig pirítjuk. Beleszórjuk a cukrot, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a vízzel és a tejjel is. Forrástól számítva kb. 5 percig főzzük.

A liszthez kanalazunk a léből 2-3 merőkanálnyit, azzal csomómentesre keverjük és besűrítjük vele a kukoricafőzeléket. A végén az ecettel tovább ízesítjük. Sült virslivel tálaljuk, habzsoljuk.

Jó étvágyat!

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zserbós tejbegríz

Perzsa szerelemtorta

Krumplis tészta sütőben sütve