Tojásleves gazdagon
Jó menzás lévén nagyon szeretem a tojáslevest, azonban eddig még nem próbálkoztam vele, mert nagyon bonyolultnak gondoltam. Aztán a Street Kitchenen jártamban-keltemben egyszer csak megláttam ezt a receptet, nagyon megtetszett és elgondolkodtam azon, hogy miért is ne vágjak bele az elkészítésébe? Nos, tényleg nem olyan egyszerű, de mivel volt egy szabad délelőttöm, úgy döntöttem rááldozom, és nem bántam meg, mert nagyon finom lett.
Hozzávalók:
- 1 ek zsír
- 1 szál füstölt, paprikás kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek egész kömény
- 1 ek pirospaprika
- 2 tk őrölt kömény
- 2 ek liszt
- só, bors
- 2 l víz
- ecet ízlés szerint (én nem tettem bele, mert nem szeretem)
- 4 db tojás
Elkészítés:
A zsíron elkezdjük lepirítani a felszeletelt kolbászt. Ha elkezdte a zsírját kiengedni, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát. Ha üvegesre párolódott, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az egész köménnyel. 2-3 percig pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, őrölt köményt és a lisztet, és felöntjük 1 dl vízzel. Miután elfőtte, még ezt 3-4 alkalommal megismételjük. Ezután, ha jól lepirult, felöntjük a maradék vízzel, felforraljuk és beleöntjük az ecetet. 15-20 percig főzzük lassú tűzön, majd a tojásokat enyhén felverjük egy kis tálban és belecsurgatjuk a forró levesbe. Elkeverjük, 2 percig rotyogtatjuk és kész is. Langyosra hűtjük, tányérra szedjük és bekanalazzuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése