Csokis-meggyes piskóta

 

Egymás után két évzáró buli nem kevés, lábadozom rendesen, ilyen körülmények között kizárólag minimál sütemény jöhetett szóba vasárnapi desszertként. Nem hezitáltam sokat, már régen kinéztem ezt a receptet a Street Kitchenen, abszolút erre a hétvégére tartogattam, mert egyszerű és gyors. Pár perc alatt elkészült, a sütő elvégezte a dolgát, a végeredmény pedig egy nagyon finom nasi, ami valószínűleg nem sokáig marad parlagon.

Hozzávalók:

  • 45 dkg magozott meggy (részemről mirelit)
  • 32 dkg liszt
  • 2 dkg porcukor
  • 20 dkg cukor
  • 6 dkg holland kakaópor
  • 3 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg étcsoki

A tálaláshoz:

  • porcukor

Elkészítés:

Első lépésként a magozott meggyet megforgatjuk 2 dkg liszt és 2 dkg porcukor keverékében. Ez abban fog segíteni, hogy a gyümölcs kevésbé süllyedjen el a piskótában. A maradék lisztet, a cukrot, a kakaóport, a tojásokat, a tejet, az olajat, a sütőport, a vaníliás cukrot csomómentesre keverjük egy tálban, majd hozzáforgatjuk az apróra vágott étcsokit is.

A masszát egy kivajazott tepsibe öntjük, elsimítjuk és a tetejére szórjuk a meggyet. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). A kész sütit langyosra hűtjük, kockára vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zserbós tejbegríz

Perzsa szerelemtorta

Krumplis tészta sütőben sütve