Csokis-meggyes piskóta
Egymás után két évzáró buli nem kevés, lábadozom rendesen, ilyen körülmények között kizárólag minimál sütemény jöhetett szóba vasárnapi desszertként. Nem hezitáltam sokat, már régen kinéztem ezt a receptet a Street Kitchenen, abszolút erre a hétvégére tartogattam, mert egyszerű és gyors. Pár perc alatt elkészült, a sütő elvégezte a dolgát, a végeredmény pedig egy nagyon finom nasi, ami valószínűleg nem sokáig marad parlagon.
Hozzávalók:
- 45 dkg magozott meggy (részemről mirelit)
- 32 dkg liszt
- 2 dkg porcukor
- 20 dkg cukor
- 6 dkg holland kakaópor
- 3 db tojás
- 2,5 dl tej
- 1 dl étolaj
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg étcsoki
A tálaláshoz:
- porcukor
Elkészítés:
Első lépésként a magozott meggyet megforgatjuk 2 dkg liszt és 2 dkg porcukor keverékében. Ez abban fog segíteni, hogy a gyümölcs kevésbé süllyedjen el a piskótában. A maradék lisztet, a cukrot, a kakaóport, a tojásokat, a tejet, az olajat, a sütőport, a vaníliás cukrot csomómentesre keverjük egy tálban, majd hozzáforgatjuk az apróra vágott étcsokit is.
A masszát egy kivajazott tepsibe öntjük, elsimítjuk és a tetejére szórjuk a meggyet. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). A kész sütit langyosra hűtjük, kockára vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése