Hagymás csiga
Besokalltam az édességektől, valami sósra vágytam. Azonban nem volt kedvem pogácsát sütni, valami különlegességre vágytam. Némi töprengés után eszembe jutott, hogy láttam egy érdekes receptet a Nők Lapja Konyha Ünnep különszámában, csigafüggő vagyok, hagyma van itthon, miért ne? A gondolatot tett követte, délelőtt elkészült a finomság, egyszerű, mégis extra, pont ez kellett nekem mára. Gyorsan fogy...
Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 dl langyos tej
- 1 teáskanál cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 50 dkg liszt+a nyújtáshoz
- 2 teáskanál só
- 1 db tojás
- 1 evőkanál kacsazsír
Töltelékhez:
- 2 evőkanál kacsazsír
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 1 teáskanál kakukkfű
Elkészítés:
A töltelékhez serpenyőben megolvasztjuk a kacsazsírt, hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, rászórjuk a kakukkfüvet. Gyakran megkevergetve szép pirosra sütjük a hagymát, majd kihűtjük.
A tésztához fél dl langyos tejbe szórjuk a cukrot és a morzsolt élesztőt, elkeverjük. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a tojást, a maradék langyos tejet és az élesztős keveréket. Ruhaujj felgyűr, tésztát bedagaszt, a vége felé beledolgozzuk a puha kacsazsírt is.
Amint a tészta elválik az edény falától, szép sima és fényes felületű, tiszta konyharuhát terítünk reája, és 45 percre elküldjük szundikálni.
A megkelt tésztát liszttel meghintett deszkára borítjuk, elfelezzük, és mindkét darabot kinyújtjuk.
Mindkettőt megkenjük a pirított hagymával, majd feltekerjük őket, mint a bejglit, 2 cm vastag darabokra vágjuk, majd a csigákat sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk.
Letakarva addig pihentetjük, amíg előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Betesszük a csigákat, és kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Egyszerű, de nagyszerű finomság.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése