Csokis pöfeteg
Vannak sütik, amelyekre hónapokig készülök. Beleszeretek, eldöntöm, hogy elkészítem, de nem azonnal, hanem rákészülök lelkileg, ízlelgetem a receptet, amelyből többet is végigtanulmányozok, míg végül elérkezik a megfelelő pillanat, és nekiállok. A csokis pöfeteg abszolút ebbe a kategóriába tartozik, Borbás Marcsi szakácskönyvében láttam először, majd több helyen is a szemem elé bukkant, míg végül a Vidék ízében látott fotó után döntöttem el, hogy ezt a variációt fogom megsütni. A gondolatot tett követte, egyáltalán nem bonyolult, és nagyon finom a végeredmény, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Hozzávalók:
- 15 dkg étcsoki
- 15 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 narancs héja
- 1 dl tej
- 38 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat az étcsokival mikróban megolvasztjuk. Az egész tojásokat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a csokis keveréket. Belereszeljük a narancs héját. A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd apránként hozzászórjuk a masszához, a tejjel váltakozva. Sűrű, kemény tésztát kapunk. Egy órára hűtőbe tesszük, ezután diónyi gombócokat formázunk, amelyeket elsőnek kristálycukorban, utána porcukorban forgatunk meg. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 percig sütjük. Durván jó!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése