Fokhagymás tejfölös szalonnás hagymás lepény

 

Nem kell mindig pizza. Néha megfelel a lepény is. Időtlen idők óta nem volt már szerencsém hozzá, ezért sikerült jól rácsodálkoznom, amikor megláttam a receptet a Vidék ízében. Azonnal beleszerettem a fotóba, imádtam a rusztikus feelinget, alig vártam, hogy eljöjjön a karácsonyi szünidő, és én nekiállhassak elkészíteni. Egyszerű, gyors, és nagyon finom. 

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,8 dl langyos víz
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál olaj

Feltéthez:

  • 2,5 dl tejföl
  • 40 dkg csíkozott bacon
  • 2 lila hagyma
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés:

Dagasztótálba tesszük a lisztet. Hozzáadjuk a tészta összes többi hozzávalóját, és lágy tésztát dagasztunk belőle. Ha már szép fényes és elválik az edény falától, akkor cipót formázunk belőle, és letakarva hagyjuk kelni egy órán át.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Lekenjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával elkevert tejföllel, rászórjuk a reszelt sajtot, a bacont és a félkarikákra vágott lila hagymát. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zserbós tejbegríz

Perzsa szerelemtorta

Krumplis tészta sütőben sütve