Fokhagymás tejfölös szalonnás hagymás lepény
Nem kell mindig pizza. Néha megfelel a lepény is. Időtlen idők óta nem volt már szerencsém hozzá, ezért sikerült jól rácsodálkoznom, amikor megláttam a receptet a Vidék ízében. Azonnal beleszerettem a fotóba, imádtam a rusztikus feelinget, alig vártam, hogy eljöjjön a karácsonyi szünidő, és én nekiállhassak elkészíteni. Egyszerű, gyors, és nagyon finom.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,8 dl langyos víz
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál só
- 2 evőkanál olaj
Feltéthez:
- 2,5 dl tejföl
- 40 dkg csíkozott bacon
- 2 lila hagyma
- 25 dkg reszelt sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Dagasztótálba tesszük a lisztet. Hozzáadjuk a tészta összes többi hozzávalóját, és lágy tésztát dagasztunk belőle. Ha már szép fényes és elválik az edény falától, akkor cipót formázunk belőle, és letakarva hagyjuk kelni egy órán át.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Lekenjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával elkevert tejföllel, rászórjuk a reszelt sajtot, a bacont és a félkarikákra vágott lila hagymát. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése