Krumplis tészta sütőben sütve


Már legalább két hete meg vagyok veszve egy jó kis krumplis tésztáért, de hát előbb a karácsonyi finomságokat kellett elfogyasztani. Azonban mostanra minden elfogyott, végre jöhetett a régen várt étek, amely ezúttal nem a klasszikus vonalat követi, hanem van benne egy kis csavar: bacon-nel készül és sütőben sül. Az ötlet nem az enyém, a Street Kitchenen találkoztam vele, de azonnal kíváncsi lettem, hogy vajon milyen lehet, és jelentem, isteni finom! Ez sem lesz hosszú életű, az biztos!

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 6 ek étolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 4 tk őrölt fűszerpaprika
  • 1 mk őrölt kömény
  • só, bors
  • 40 dkg fodros nagykockatészta

Elkészítés:

Első lépésként a burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, majd bő, enyhén sós vízben puhára, de nem szétesőre főzzük. Picit átnyomkodjuk, hogy ne legyen olyan darabos.

A tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson jelzett módon, leszűrjük, félretesszük.

Egy nagy serpenyőben megpirítjuk az olajon a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a csíkokra vágott bacont is. Ha lepirultak, felöntjük kb. 2 dl vízzel, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, a köménnyel és sózzuk, borsozzuk. A megpuhult burgonyát ehhez az alaphoz adjuk, és alaposan átkeverjük. Ha szükséges, a szaftossága miatt még egy pici vizet adhatunk hozzá.

A kifőtt, leszűrt tésztát hozzáadjuk a krumplihoz, alaposan összekeverjük, és pár percig pirítjuk. Ezután egy tepsibe tesszük a krumplis tésztát, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre, hogy szépen megpiruljon a tészta. Egyszerű, de nagyszerű étel, vigyázat, gyorsan fogy!

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zserbós tejbegríz

Perzsa szerelemtorta