Mandulás kalácstiramisu

 

Ideje van a tiramisunak. Nagy rajongója vagyok a műfajnak, imádok kísérletezni az ízekkel, ezért amikor megláttam ezt a receptet a Street Kitchenen, tudtam, hogy el fogom készíteni. Azonban ez nem volt olyan egyszerű, ahogyan én elképzeltem, ugyanis képtelenség volt mandulaaromát szerezni, ezért hónapokat kellett várnom, amíg végre sikerült beszereznem ezt a fontos hozzávalót, és nekiállhattam végre a finomságnak. Egyszerű, gyors, és nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 40 dkg kalács
  • 3 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 tk mandulaaroma
  • 3 dl eszpresszó
  • 2 ek holland kakaópor

Elkészítés:

Első lépésként a kalácsot kisebb szeletekre vágjuk. A krémhez a tojásokat és a cukrot összekeverjük és vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd kézi robotgéppel kihűlésig habosítjuk. Belekeverjük a mascarponét és a mandulaaromát is, a presszókávét pedig egy nagyobb tálba öntjük.

A tál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet egy sor kávéba áztatott kalácsszelet, erre krém, egy réteg kakaópor, ismét kalács, krém és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók.

A tetejére zárásként egy réteg krém kerül, majd kakaópor, végül legalább 2-3 órára a hűtőbe rakjuk, de legjobb, ha egy egész éjszakát áll, hogy szépen megdermedjen és összeérjenek az ízek. Én természetesen nem bírtam ki az egy éjszakát, alig vártam, hogy leteljen a 2 óra és már habzsoltam is a finom desszertet.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zserbós tejbegríz

Perzsa szerelemtorta

Krumplis tészta sütőben sütve