Puha ananásztorta

 

Egy kis trópusi hangulatra vágytam a januári hidegben. Nem kellett sokat gondolkodnom, hogy mivel érjem el, mivel amikor megláttam a receptet a Vidék ízében, azonnal tudtam, hogy el fogom készíteni. Most jött el az idő, nagyon egyszerű, mégis különleges torta a jussunk, ami megidézi a nyári meleget ebben a rettentő téli időben. Villámgyorsan elkészíthető és nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 1 doboz szeletelt ananász konzerv
  • 2 nagy tojás
  • 6 dkg nádcukor
  • 6 dkg kristálycukor
  • 7 dkg vaj
  • 1-1 citrom és narancs reszelt héja (nálam egy-egy kupak citromlé és narancslé)
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál szoba-hőmérsékletű tej

Elkészítés:

 A konzervananászt leszűrjük, a karikákat jól lecsöpögtetjük.

A tésztához tálba ütjük a két tojást. Hozzáadjuk a kétféle cukrot és a reszelt citrushéjakat. Kézi robotgéppel jól kihabosítjuk. Hozzáöntjük a langyosra olvasztott vajjal, azzal is szépen kidolgozzuk. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval. Hozzáadjuk a kihabosított cukros tojáshoz, fakanállal óvatosan beleforgatjuk. Végül kanalanként belevegyítjük a szoba-hőmérsékletű tejet is. A végén egy lágy tésztát kapunk. Az ananászból kiválasztunk 7 szép szeletet, a többit kockára vágjuk, és azt is beleforgatjuk a tésztába.

Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Beleöntjük a masszát, a tetején elrendezzük a hét félretett ananászkarikát, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd cikkekre vágva habzsoljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zserbós tejbegríz

Perzsa szerelemtorta

Krumplis tészta sütőben sütve