Puha ananásztorta
Egy kis trópusi hangulatra vágytam a januári hidegben. Nem kellett sokat gondolkodnom, hogy mivel érjem el, mivel amikor megláttam a receptet a Vidék ízében, azonnal tudtam, hogy el fogom készíteni. Most jött el az idő, nagyon egyszerű, mégis különleges torta a jussunk, ami megidézi a nyári meleget ebben a rettentő téli időben. Villámgyorsan elkészíthető és nagyon finom.
Hozzávalók:
- 1 doboz szeletelt ananász konzerv
- 2 nagy tojás
- 6 dkg nádcukor
- 6 dkg kristálycukor
- 7 dkg vaj
- 1-1 citrom és narancs reszelt héja (nálam egy-egy kupak citromlé és narancslé)
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 evőkanál szoba-hőmérsékletű tej
Elkészítés:
A konzervananászt leszűrjük, a karikákat jól lecsöpögtetjük.
A tésztához tálba ütjük a két tojást. Hozzáadjuk a kétféle cukrot és a reszelt citrushéjakat. Kézi robotgéppel jól kihabosítjuk. Hozzáöntjük a langyosra olvasztott vajjal, azzal is szépen kidolgozzuk. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval. Hozzáadjuk a kihabosított cukros tojáshoz, fakanállal óvatosan beleforgatjuk. Végül kanalanként belevegyítjük a szoba-hőmérsékletű tejet is. A végén egy lágy tésztát kapunk. Az ananászból kiválasztunk 7 szép szeletet, a többit kockára vágjuk, és azt is beleforgatjuk a tésztába.
Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Beleöntjük a masszát, a tetején elrendezzük a hét félretett ananászkarikát, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd cikkekre vágva habzsoljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése