Csokoládés mousse-torta tejszínkrémmel
Csokoholista vagyok. A csokoládé minden formáját imádom, és nem kevésbé szeretek kísérletezni vele mindenféle műfajban. Régen volt már torta nálam, ezért, amikor megláttam a Nők Lapja Konyhában ezt a desszertet, azonnal tudtam, hogy el fogom készíteni. Egyáltalán nem bonyolult, és isteni finom, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 20 dkg kakaós keksz
- 12 dkg vaj, olvasztva
- 1 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor
A mousse-hoz:
- 25 dkg étcsokoládé
- 50 dkg mascarpone
- 5 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
Elkészítés:
Az alaphoz a kekszet sodrófával, vagy mozsárban vagy késes aprítóban apróra törjük, az olvasztott vajjal, kakaóporral összedolgozzuk (nem áll össze masszává, de tapadnia kell, ha nem, kevés hideg vizet adunk hozzá).
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, az alapot az alján egyenletesen elterítjük, majd hűtőben legalább 1 óra alatt kihűtjük.
A mousse-hoz a csokoládét gőz felett vagy mikróban felolvasztjuk. Közben a mascarponét a tejszínnel és a cukorral kemény habbá verjük, félretesszük a harmadát. A maradékot összedolgozzuk az olvasztott csokoládéval, és a tortára simítjuk. A maradék habbal megdíszítjük, néhány óra alatt kihűtjük. Szeleteljük, habzsoljuk. Vigyázat, gyorsan fogy!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése