Nutellás-banános kelt rétes
Tegye fel a kezét, aki szereti a Nutellát! Mindenki? Nos, én sem vagyok kivétel, imádom ezt az alapanyagot, szeretek kísérletezni vele, főleg akkor, ha egy eddig még nem próbált ízkombinációról van szó. Ezúttal a banánnal került szomszédságba ez a finomság, amikor megláttam a receptet a Nők Lapja Konyhában, azonnal tudni akartam, hogy milyen ez a kettős. Alig vártam, hogy hétvége legyen, és megsüthessem ezt az egyszerű, de nagyszerű desszertet, és nem csalódtam, nagyon finom lett, mentve a kedvencek közé.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt + a nyújtáshoz
- csipet só
- 15 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 5 dkg porcukor + a tetejére
- 1 tojás + 1 tojás a kenéshez
- 2,5 dkg friss élesztő
Töltelékhez:
- 20 dkg Nutella
- 2 db banán
Elkészítés:
A tésztához a lisztet, sót és a vajat kissé elmorzsoljuk. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a porcukrot, az egész tojást és az élesztőt. Felfuttatjuk. Az élesztős részt a lisztes részhez adjuk, ruhaujj felgyűr, tésztát bedagaszt, tiszta konyharuha, meleg hely, 45 perc alatt duplára kelesztés.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, elfelezzük, majd az egyiket lisztezett munkalapon kinyújtjuk. Megkenjük a Nutella felével, a rövidebb széléhez egy tisztított banánt helyezünk, majd feltekerjük. Ugyanígy készítjük el a másik rudat is.
Sütőpapírral fedett sütőlemezre borítjuk, letakarva meleg helyen további 30 percig kelesztjük, majd megkenjük a felvert tojással. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 25-30 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, megszórjuk porcukorral, szeleteljük, habzsoljuk. Vigyázat, gyorsan fogy!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése