Perzsa szerelemtorta
A spejz pakolása közben döbbenten vettem észre, hogy van egy üvegcse rózsavizem. Azonnal elszabadult a fantáziám, hogy mit is lehetne alkotni ezzel az alapanyaggal, sok gondolkodás után végül úgy döntöttem, hogy egy egzotikus finomság fog készülni nálam, a receptet a Nők Lapja Konyhában találtam. A hozzávalók beszerzése elég macerás, azonban az elkészítés meglepően egyszerű. Érdemes tenni vele egy próbát, mert nem hétköznapi ízélményt hordoz magában.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 nagy tojás
- 2 citrom
- 10 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl natúr joghurt
- 2 evőkanál rózsavíz
- 15 dkg liszt
- 20 dkg darált mandula
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Díszítéshez:
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál rózsavíz
- szárított rózsa (tearózsa, bioboltokban kapható)
Elkészítés:
A tésztához az egész tojásokat a citromok reszelt héjával és a cukorral keverjük fehéredésig elektromos habverővel. Adjuk hozzá az olajat, a joghurtot, az egyik citrom kifacsart levét és a rózsavizet.
A lisztet keverjük el a darált mandulával, a sütőporral és a sóval. Fakanállal forgassuk a tojásos részhez, keverjük simára.
Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, simítsuk bele a tésztát, toljuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 35 perc alatt süssük készre (tűpróba!). Hűtsük ki teljesen.
A díszítéshez a porcukorhoz adjuk a rózsavizet, és fokozatosan annyi citromlevet tegyünk bele a második citrom levéből, hogy hogy sűrű, kenhető masszát kapjunk (ha sokat adunk hozzá és túl folyékony lesz, akkor adjunk még porcukrot hozzá), kenjük meg a kihűlt tortát a mázzal, szórjuk meg a rózsaszirmokkal. Nemcsak szép, nagyon finom is!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése