Tejbegrízgombóc kakaós morzsával


 

 

Óriási tejbegríz rajongó vagyok és a túrógombócot is imádom. Na de mi van akkor, ha a két finomságot keresztezzük? Naná, hogy kíváncsi lettem, amikor megláttam a receptet a Street Kitchenen, azonnal tudtam, hogy a hétvégi nasi kérdése eldöntetett. Nagyon egyszerűen elkészíthető és isteni finom, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 10 dkg búzadara
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg túró
  • 1 db citrom reszelt héja (nálam egy kupak citromlé)

A kakaós morzsához:

  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj
  • 6 dkg kakaós italpor

A tálaláshoz:

  • 20 dkg tejföl
  • 2 ek porcukor

Elkészítés:

A tejbegrízhez a tejet egy lábasba vagy gyorsforralóba öntjük, hozzáadjuk, a cukrot és a vaníliás cukrot és közepesen erős hőfokon, folyamatosan kevergetve, forrástól számítva 1 percig főzzük. Ezután szobahőmérsékletűre hűtjük, hozzákeverjük a túrót és a citromhéjat, majd nagyobb gombócokat formázunk a masszából.

A zsemlemorzsát egy serpenyőbe tesszük, és közepesen erős hőfokon, időnként megrázogatva kb. 4 perc alatt aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a vajat és a kakaós italport. Elkeverjük, majd amikor a vaj elolvadt, belefogatjuk a gombócokat, hogy a kakaós kekszmorzsa mindenhol körbeölelje őket. A tejfölben elkeverjük a porcukrot, és a tejbegrízgombóc mellé kínáljuk. Vigyázat, gyorsan fogy!

Jó étvágyat!

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zserbós tejbegríz

Perzsa szerelemtorta

Krumplis tészta sütőben sütve