Tejbegrízgombóc kakaós morzsával
Óriási tejbegríz rajongó vagyok és a túrógombócot is imádom. Na de mi van akkor, ha a két finomságot keresztezzük? Naná, hogy kíváncsi lettem, amikor megláttam a receptet a Street Kitchenen, azonnal tudtam, hogy a hétvégi nasi kérdése eldöntetett. Nagyon egyszerűen elkészíthető és isteni finom, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 10 dkg búzadara
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg túró
- 1 db citrom reszelt héja (nálam egy kupak citromlé)
A kakaós morzsához:
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg vaj
- 6 dkg kakaós italpor
A tálaláshoz:
- 20 dkg tejföl
- 2 ek porcukor
Elkészítés:
A tejbegrízhez a tejet egy lábasba vagy gyorsforralóba öntjük, hozzáadjuk, a cukrot és a vaníliás cukrot és közepesen erős hőfokon, folyamatosan kevergetve, forrástól számítva 1 percig főzzük. Ezután szobahőmérsékletűre hűtjük, hozzákeverjük a túrót és a citromhéjat, majd nagyobb gombócokat formázunk a masszából.
A zsemlemorzsát egy serpenyőbe tesszük, és közepesen erős hőfokon, időnként megrázogatva kb. 4 perc alatt aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a vajat és a kakaós italport. Elkeverjük, majd amikor a vaj elolvadt, belefogatjuk a gombócokat, hogy a kakaós kekszmorzsa mindenhol körbeölelje őket. A tejfölben elkeverjük a porcukrot, és a tejbegrízgombóc mellé kínáljuk. Vigyázat, gyorsan fogy!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése