Kakaós rizskoch

 


Csokoholista vagyok, kipróbálok mindent, amiben ez az összetevő szerepel. Ezért amikor megláttam a Street Kitchenen, hogy a rizskochot is el lehet készíteni kakaósan, azonnal tudni akartam, hogy milyen lesz a végeredmény. Nem vártam sokáig, ezen a szép vasárnapi délelőttön el is készítettem, egyszerű, gyors és nagyon finom, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 8 dl tej
  • 4 dl víz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 5 db tojás
  • 1 csipet só
  • 13 dkg cukor

Öntethez:

  • 4 dkg vaj
  • 3 ek kakaópor
  • 50 ml víz
  • 90 ml tej
  • 4 ek cukor

Elkészítés:

Első lépésként a rizst, a tejet, a vizet, a vaníliás cukrot és a kakaóport egy lábasba tesszük, és közepes hőfokon, néhány percenként kevergetve tejberizst főzünk belőle 20-25 perc alatt, amit utána szobahőmérsékletűre hűtünk.

A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd belekeverjük a tejberizst, és egy spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk a masszát, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 40 perc alatt megsütjük.

A csokiöntet hozzávalóit egy lábasba mérjük, majd közepes lángon, folyamatosan kevergetve összeforraljuk. A rizsfelfújtat, ha langyosra hűlt, éles késsel felszeleteljük, és a csokiöntettel nyakon öntve tálaljuk. Vigyázat, gyorsan fogy!

Jó étvágyat!

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zserbós tejbegríz

Perzsa szerelemtorta

Krumplis tészta sütőben sütve