Kakaós rizskoch
Csokoholista vagyok, kipróbálok mindent, amiben ez az összetevő szerepel. Ezért amikor megláttam a Street Kitchenen, hogy a rizskochot is el lehet készíteni kakaósan, azonnal tudni akartam, hogy milyen lesz a végeredmény. Nem vártam sokáig, ezen a szép vasárnapi délelőttön el is készítettem, egyszerű, gyors és nagyon finom, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 8 dl tej
- 4 dl víz
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg kakaópor
- 5 db tojás
- 1 csipet só
- 13 dkg cukor
Öntethez:
- 4 dkg vaj
- 3 ek kakaópor
- 50 ml víz
- 90 ml tej
- 4 ek cukor
Elkészítés:
Első lépésként a rizst, a tejet, a vizet, a vaníliás cukrot és a kakaóport egy lábasba tesszük, és közepes hőfokon, néhány percenként kevergetve tejberizst főzünk belőle 20-25 perc alatt, amit utána szobahőmérsékletűre hűtünk.
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd belekeverjük a tejberizst, és egy spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk a masszát, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 40 perc alatt megsütjük.
A csokiöntet hozzávalóit egy lábasba mérjük, majd közepes lángon, folyamatosan kevergetve összeforraljuk. A rizsfelfújtat, ha langyosra hűlt, éles késsel felszeleteljük, és a csokiöntettel nyakon öntve tálaljuk. Vigyázat, gyorsan fogy!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése